Hvorfor velge motstrømsbasseng?

 Utendørs svømmebasseng er noe mange nordmenn setter stor pris på når man er på hotellferie i de sydlige breddegrader, sommer som vinter. Både voksne og barn kan se tilbake på slike minneverdige bassengopplevelser. Stadig flere har imidlertid også et ønske om å installere et utendørs svømmebasseng i sin egen hage.

Hvorfor velge motstrømsbasseng Quality Spas

Tradisjonelt sett har dette vært et omfattende og kostbart prosjekt å realisere. Dessuten er sesongen for utendørs badebasseng begrenset i vårt kalde vinter-Norge. Mange tenker da selvsagt på de høye driftskostnadene som påløper dersom en ønsker badetemperatur i vannet utover de tre-fire sommermånedene vi har.

Med motstrømsbasseng er det imidlertid annerledes. Motstrømsbasseng fra Quality Spas er en form for svømmebasseng, men har mange fellestrekk med utendørs massasjebad. De er vinterisolerte og dermed laget for helårsbruk med relativt lave driftskostnader. De kommer ferdig montert, og er derfor forholdsvis enkle å installere. De har innebygget renseanlegg. I likhet med massasjebad trenger ikke bassenget egen vanntilkobling. Det som skal til er å lage et egnet fundament, plassere bassenget på fundamentet, fylle vann med hageslangen og koble til strøm.

Når strømmen slås på begynner det innebygde varmeelementet å varme vannet opp til termostatinnstilt temperatur. Når vannet er oppvarmet og den medfølgende veiledningen for vedlikehold av vannhygiene følges, er bassenget klart til bruk.

Motstrømsbasseng er dermed raskere, enklere og rimeligere å installere enn konvensjonelle svømmebasseng. ”Klart at dette er et alternativ som passer godt i kalde Norge”, sier Frode Dalen, daglig leder i Quality Spas.

Motstrømsbassengene har sitt navn fra at man svømmer mot en vannstrøm. Denne vannstrømmen, eller motstrømmen, genereres av kraftige pumper som pumper vann ut av vanndyser i den ene enden av badet. Quality Spas har fulgt markedet for utendørs bad igjennom de siste 15 år og kan definitivt slå fast at motstrømsbasseng ute i hagen er blitt en raskt voksende trend. Ikke bare i hagen men også på hytter og landsteder. (oversikt over våre motstrømsbasseng)

HVORFOR VELGER FOLK Å KJØPE MOTSTRØMSBASSENG?

Vel, noen vil bare ha et helårs svømmebasseng, andre fokuserer på de helsemessige sidene, mens andre igjen skaffer seg motstrømsbasseng primært for fysisk trening. Motstrømsbasseng bidrar til å integrere helse og velvære. Modellen den enkelte velger er gjerne basert på hvor stort areal en har til rådighet og hvilke kriterier som ligger til grunn for å investere i et motstrømsbasseng. (oversikt over våre motstrømsbasseng)

HVOR PLASSERER FOLK MOTSTRØMSBASSENGET?

Hvorfor velge motstrømsbasseng Quality SpasNoen velger å plassere motstrømsbassenget på en terrasse, noen feller den ned i terrenget eller i plattingen, helt eller delvis. Noen har den under åpen himmel, andre velger å bygge den inn i et lysthus eller plassere den under et tak.

Motstrømsbassengene fra Quality Spas gir mange forskjellige treningsmuligheter – både for nybegynnere, helseentusiaster og profesjonelle atleter. Dersom man bestiller bassenget med tilhørende treningsutstyr kan man, i tillegg til å svømme i vannets motstrøm, utføre ulike former for styrketrening. (oversikt over våre motstrømsbasseng)

FORDELEN MED Å TRENE I VANN ER MANGE

Oppdriften motvirker delvis tyngdekraften og bidrar til økt fleksibilitet og reduserte spenninger i muskler og stive ledd. Det er ikke uten grunn at mange med fysiske plager får behandling ved hjelp av trening i oppvarmet vann. Det er heller ikke overraskende at motstrømsbasseng er blitt mer og mer populære i vårt samfunn med stadig større fokus på helse og velvære.

Quality Spas opplever etterspørsel etter to typer motstrømsbasseng, det vil si basseng med en eller to temperatursoner. Den ene typen har lik vanntemperatur i hele vannvolumet. Den andre typen er todelt, med svømmeområde i den ene enden og massasjebad funksjon i den andre.

Hvorfor velge motstrømsbasseng Quality SpasVanntemperaturen i massasjebad-delen kan eksempelvis være 39 grader, mens vanntemperaturen i svømmeområdet er 28 grader. Dermed får man både i pose og sekk. «Man svømmer i den ønskede vanntemperatur og går over i den andre delen for å bli massert og slappe av i sin egen ”Spa-avdeling”, sier Dalen.

Motstrømsbassengene som leveres av Quality Spas er utviklet og produsert av CalSpas i USA, en av verdens ledende produsenter av utendørs massasjebad og motstrømsbasseng. Med over 30 års erfaring har Calspas utviklet unike modeller for å tilfredsstille markedets ulike ønsker og behov.

Hva med deg, har du en drøm om å skaffe deg et motstrømsbasseng? La deg  inspirere av våre motstrømsbasseng.

Rune Otterstad Kundeveileder ved Quality Spas - Massasjebad og Motstrømsbasseng

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Meld deg på listen vår for gode tilbud og nyttige artikler fra erfarne fagfolk. Vi sender ut nyhetsbrev ca 3-4 ganger i året.

Gratulerer! Du har nå meldt deg på vårt nyhetsbrev.